Hieronder een overzicht van veel gestelde vragen over onze oplossingen als ook de (technische) details hiervan.

Hoe komen we tot een offerte?

In een korte sessie van ongeveer een uur geeft u aan welke functionaliteiten u wenst voor de nieuwe of vervangende applicatie. In ongeveer een dag krijgt u een indicatie van de grootte, de beste concurrerende prijs, onze prijs en de doorlooptijd. Na akkoord plannen we werkzaamheden in. We zijn erg flexibel: in overleg kunnen wij eenvoudig wijzigingen doorvoeren. Ook na akkoord. Vaak zonder effect op de prijs. Hieronder in meer detail de werkwijze:

Lees meer »

Hoe zorgen jullie dat de requirements snel verzameld worden?

Dit is mogelijk dankzij de "SMART Requirements Analysis" methode. Een gestructureerde methode waarmee je enkel hoeft vast te leggen wat strikt noodzakelijk is om vast te leggen. Zo hoeft ook enkel het gewenste eindresultaat van het bedrijfs- of diens bedrijfsprocessen vastgelegd te worden. Dat scheelt erg veel tekst en daarmee veel werk. Bovendien dwingt de methode eenduidigheid af en legt het ook fouten in je analyse bloot. Hiermee heb je precies wat je nodig hebt, niet meer en niet minder. Dit alles wordt bovendien gecontroleerd door GEARS. Dit voorkomt in essentie alle fouten in de requirements.

Lees meer »

Gebruikt GEARS Artificial Intelligence (AI)?

GEARS is een vorm van artificiële intelligentie, maar wel "Deterministrische AI". Oftewel, dezelfde requirements zullen ook altijd hetzelfde voorspelbare traceerbare en vooral foutloze designs en source code opleveren. We liggen hierin dus ruim voor op hedendaagse "Generatieve AI", zoals ChatGPT, die niet kan ontwerpen en waarvan de gegenereerde source code alsnog handmatig door een programmeur gecontroleerd en gecorrigeerd moet worden.

Lees meer »

Hoeveel keer sneller gaan software trajecten en beheer m.b.v. GEARS?

Alle ontwerp- en codeeractiviteiten worden in seconden tot een paar minuten volledig automatisch uitgevoerd. Gehele projecten, van prille wens tot een operationele oplossing, als ook beheer op software, kosten nu in totaal gemiddeld 10x minder FTE. Dit gaat ruim voorbij aan low/no-code tools en AI-supported-coding die enkel de codeeractiviteiten deels automatiseren. 

Lees meer »

Hoe zit het met de kwaliteit van jullie oplossingen?

Onze oplossingen worden ook binnen banken gebruikt en moet dus aan zeer hoge eisen voldoen.  Denk aan o.a. security, performance, schaalbaarheid, onderhoudbaarheid, compliance, etc. Wordt een bepaalde eis toegevoegd of strenger gemaakt, dan zal dit over het algemeen in GEARS opgelost worden. Dat betekent dat alle oplossingen die met GEARS zijn ontwikkeld daarna met een druk op de knop kunnen voldoen aan deze nieuwe of strengere eisen. 

Lees meer »

Hoe voorkomen jullie een vendor lock?

Naar wens krijgt de klant het IP (Intellectual Property). Hij krijgt dan alle requirements en alle ontwerpen, source code en documentatie voor de applicatie die door GEARS zijn gecreëerd. De source code maakt bovendien enkel gebruik van vrij beschikbare open source componenten. Hiermee is een willekeurige programmeur in staat om de applicatie met conventionele middelen verder te ontwikkelen zonder enige afhankelijkheid met GEARS.

Lees meer »

Hoe ziet het automatisch gecreëerde technisch datamodel er uit?

In principe kan GEARS aangepast worden om allerlei manieren te ondersteunen waarin logische entiteiten uit de business requirements vertaald worden naar een technische data structuur. Natuurlijk heeft het de voorkeur om zo min mogelijk handwerk te hoeven verrichten. Daarom zal GEARS standaard uitgaan van een consistente manier van vertalen. Op dit moment is dat de volgende:

Lees meer »

Hoe zit het met testen?

Omdat GEARS business requirements foutloos vertaald naar een werkend systeem, is het hebben van hebben van lower level unittests in essentie niet meer nodig. Higher level test gevallen zijn nog wel nodig. Deze zijn bedoeld om de business requirements te testen door verschillende testpaden door de gegenereerde business processen en daarmee ook diens onderliggende systeemprocessen te testen. Hieronder een voorbeeld van een klein bedrijfsproces waarin gebruiker employee1 een proces voor een verlofaanvraag start en de eerste taak (scherm) in het proces vult met de gegevens van de verlofaanvraag. Vervolgens voert gebruiker manager1 het besluit in als ook de reden voor dit besluit.  

Lees meer »

Waar is GEARS geschikt voor en waarvoor niet?

De grootste voordelen van de ontwikkelsnelheid van GEARS behaal je in het bijzonder bij het maken van goed geïntegreerde informatieverwerkende bedrijfssystemen zoals die voorkomen in de financiële sector, de dienstverlenende sector, de overheid, de zorg, maar ook in de maakindustrie. Maar omdat GEARS zo veel lijkt en goed integreert met een normale manier van software ontwikkeling kun je in essentie met GEARS alle soorten systemen maken die je ook met een normale manier van software ontwikkeling kunt maken. Maar 

Lees meer »

Hoe verhoudt GEARS zich met andere software ontwikkel-tools?

Het korte antwoord is: GEARS is een volledige nieuwe generatie van softwareontwikkeling en biedt, zoals bij iedere nieuwe generatie, een drastische verbetering in softwareontwikkeling, zowel in efficiëntie, als ook in kwaliteit. En dat was ook tijd ook, want de vorige 2 generaties bestaan al sinds 1968 en 1972. Die uit 1968 is nu bekend als low/no-code en die uit 1972 is nu bekend als declaratief of functioneel programmeren. Een meer detailleerd antwoord begint met het volgende overzicht wat niet alleen de historie weergeeft, maar ook welke verbetering dit heeft opgeleverd in efficiëntie en kwaliteit.

Lees meer »

Hoe snel kun je SMART notation lezen of schrijven?

De meeste klanten kunnen met een instructie van een paar kwartier en een leeswijzer de business requirements al snel lezen en begrijpen. Eenvoudige aanpassingen doen kan over het algemeen ook in een vergelijkbare tijd. Complexere aanpassingen doen vereist meer vaardigheid, maar is zodanig eenvoudig dat ook dit voor een veel breder groep dan bijv. software developers, binnen een paar dagen haalbaar is. 

Lees meer »